2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Felháborító, hogy a magyarok kapták a legkevesebb bértámogatást az egész EU-ban!

DK: Felháborító, hogy a magyarok kapták a legkevesebb bértámogatást az egész EU-ban!

Tegnap jelent meg egy friss európai tanulmány, amely szerint arányaiban a magyarok kapták a legkevesebb bértámogatást tavaly az EU-ban. Míg például Horvátországban minden második munkavállaló, vagy a labornak tekintett Ausztriában minden harmadik munkavállaló kapott állami bértámogatást, addig Magyarország a teljes lista legalján van, nálunk a dolgozók apró töredéke részesült csak állami segítségben. Ez fekete-fehér bizonyítéka annak, hogy a magyar kormány elmulasztotta a válságkezelést és cserbenhagyta a magyarokat.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az egész EU-ban a magyarok kapták a legkevesebb segítséget a kormánytól, az Orbán-kormány teljesítménye pedig messze a leggyengébb az egész kontinensen. A DK szerint a megszűnt munkahelykért, a válságért és a gazdasági visszaesésért nem a vírus, hanem a kormány a felelős! A DK azt követeli, hogy ha már eddig nem sikerült, akkor a kormány legalább most, egyéves késéssel kezdjen válságkezelésbe: fizessék ki a korlátozásokkal sújtott magyar kis- és középvállalkozások 2019-es bevételeinek 80%-át és a járvány alatt elbocsájtott dolgozók bérének 80%-át is, méghozzá tavaly novemberig visszamenőleg!

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…