2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Fásy Ádám a vádlottak padjáról ugrott be a Fidesz-kampányba

Mint ismert, Vattamány Zsolt, a Fidesz VII. kerületi polgármesterjelöltje Fásy Ádámmal szerepelt egy színpadon az önkormányzati választások kampányidőszakában. Fásy és a Fideszesek közös szereplése mindenképpen érdekes, hiszen Fásy jelenleg is vádlott egy bűncselekményben. A 2009-ben kirobbant őssejtbotrányban az IRM Zrt. engedély nélkül végzett őssejtkezeléseket, a vád üzletszerűen elkövetett csalás, melyben Fásy is a vádlottak padján találta magát.
A cég többször kért engedélyt az őssejtek terápiás felhasználására, de azt nem kapta meg, 2007-ben mégis megkezdte a kezeléseket, holott semmilyen ténybeli és tudományos alapja nem volt azok hatásosságának. Az üzletszerűen elkövetett csalássorozatban a cég – melynek Fásy is tagja volt – olyan gyógyíthatatlan betegeket vert át, akik utolsó reményként tekintettek az őssejtkezelésekre. Sajtóinformációk szerint Fásy azóta kihátrált a cégből, büntetőjogi felelőssége azonban továbbra is él. Vattamány Zsolt erzsébetvárosi polgármester után a Fidesz kőbányai polgármestere, Kovács Róbert is segítséget kap a kampányban Fásytól.

A Demokratikus Koalíció elítélendőnek tartja, hogy a Fidesz politikusai akár kuruzslókkal és csalókkal is közösködnek a több szavazat reményében. A DK ugyanakkor a Fidesz általános kórképének tartja, hogy Fásy szerepeltetése nem vetett fel morális kérdéseket a pártban.

Farkas Ferenc
Erzsébetváros polgármesterjelöltje

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő DK


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…