2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Európai esélyeket a magyar fiataloknak is

A kormány sikerként tálalja, hogy elérte a 34%-ot a diplomások aránya a 30-34 éves korosztályban. Valójában a Fidesz az ország lemaradását ünnepli, hiszen ez a szám 7%-al alacsonyabb, mint az uniós országok átlagát. Ez azt jelenti, hogy 50 ezer magyar fiatal nem szerezhetett diplomát a felsőoktatást leépítő kormányzati politika miatt.
Még árulkodóbb, hogy 2010 óta 22 százalékkal csökkent a felsőoktatási hallgatók száma. Ez messze több, mint a demográfiai változás. Sok ezer diákot a magas tandíjak és a szakok megszüntetése tart távol a felsőoktatásról. Sok diák a lábával szavaz, és külföldön keres színvonalasabb és olcsóbb képzést.
Hazafi az, aki tesz valamit az ország jövőért és gyermekeink sikeréért. Ezért követeljük, hogy a kormány vonja vissza a felsőoktatási felvételi lehetőségek jövő évi újabb szűkítését, biztosítson megfelelő forrásokat a felsőoktatás színvonalának fejlesztésére, és nyissa meg az oktatást minden tehetséges fiatal előtt.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…