2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: EU-s pénzből él a magyar gazdaság – Nem a saját, hanem Brüsszel lábán áll az Orbán-kormány

DK: EU-s pénzből él a magyar gazdaság – Nem a saját, hanem Brüsszel lábán áll az Orbán-kormány

Baljós gazdasági kimutatással jelentkezett a GKI Gazdaságkutató Zrt. A mértékadó gazdasági intézet szerint a magyar gazdaság továbbra is komoly bajban van: minden növekedés csak a beáramló uniós fejlesztési pénzeknek köszönhető, valós gazdasági erősödésnek nyoma sincs. Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány a lehető legrosszabbul használta fel az EU-s pénzeket: ahelyett, hogy a tehetséges és tisztességesen működő magyar vállalkozások erősödtek volna az uniós pénzekből, azokat inkább ellopták a fideszes oligarchák.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány ellopta a Magyarországnak történelmi lehetőséget jelentő EU-s pénzeket. A DK szerint az egyik legtöbb fejlesztési forrást kapó országként 2010 óta a teljes régiót leelőzhettük volna, az Orbán-kormány ma mégis inkább Brüsszel lábán áll, mint a sajátján. A DK 2018 után a Sokak Magyarországa című programja szerint modernizációval, a magyar vállalkozások támogatásával, és a gazdaságot torzító fideszes korrupció kíméletlen kigyomlálásával erősítené a magyar gazdaságot.

Molnár Csaba

Ügyvezető alelnök

DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rálőtt vitapartnerére Ózdon. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum