2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Észak-amerikai Kubatov-lista?

A Kanadai Magyar Hírlap és Észak-Amerikában élő magyarok tájékoztatása szerint egy Utah államban bejegyzett cég kanadai és Egyesült Államok-beli magyarok körében végez telefonos közvélemény-kutatást. Állítólag véletlenszerűen hívogatnak magyar csengésű neveket, ennek azonban ellentmond, hogy többeket olyan telefonon hívtak föl, amely nem is az ő nevükön van nyilvántartva. Nyilvánvaló tehát, hogy a cég a magyarországi megbízó által rendelkezésére bocsátott, bizonyára illegális adatbázisból dolgozik.
A kutatók kíváncsiak a megkérdezettek magyarországi pártpreferenciájára, az Orbán-kormány teljesítményéről, antiszemitizmushoz való viszonyáról alkotott véleményére. Rákérdeznek, vajon a külföldi média rossz színben tünteti-e föl a magyar kormányt és melyik pártot tartja felelősnek azért, hogy az ország ma itt tart. Érdeklődnek a válaszadó magyarországi rokonairól is. Készül tehát a külföldön élő magyarokról is a Kubatov-lista: beazonosítják őket és politikai hovatartozásukat, lehetőség szerint információt gyűjtve itthoni hozzátartozóikról is.

A Demokratikus Koalíció ezt a fölháborító visszaélést a gyengeség beismerésének tekinti. A Fidesz a demokratikus ellenzék összefogása nyomán immár lemondott szavazótábora hazai bővítésének lehetőségéről, és a külföldön élő állampolgárok körében próbálja összegyűjteni a szükséges szavazatokat.

Ez az utolsó, kétségbeesett kísérlete is kudarcra van ítélve.

Molnár Csaba
a DK országgyűlési képviselői csoport vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek