2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Épül a Fidesz saját ÁVH-ja

Böröcz László, a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke úgynevezett „provokátorfigyelő” csapatot alakít, amely névvel és fotóval teszi majd közzé a „baloldali provokátorokat”. A Kubatov-lista óta tudjuk, hogy az önkényben fürdő kormánypárt szereti ellenőrzése alatt tudni a magyar társadalmat, ennek legújabb gyöngyszeme a „provokátorfigyelő”.
A Fidesz-jugend hathatós segítséget nyújt a kormánypárt saját ÁVH-jának felállításához azzal, hogy megrendelésre „talál” majd – természetesen baloldali – provokátorokat. A putyini hatalomgyakorlás ezzel új szintre lépett, a civil társadalom erősödő megfigyelésével pedig bizonyára ellensúlyozni akarják a közpénzből fenntartott hazugsággyár – a köztévé – működésképtelenségét. Az önkényes illiberalizmusban mostantól bárki erőszakos baloldali provokátorrá válhat, aki mer élni demokratikus jogával és az utcán, békésen emel szót az orbáni maffiakormány zsarnokoskodásával szemben.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a Fideszt, hogy álljon el diktatórikus tervétől és tegyen le a gyülekezési jogukkal élők állampárti megfigyelésétől és megfélemlítésétől. A DK azt javasolja a kormánynak: ha az alkotmányos rend ellen törvénytelenül fellépő provokátorokat keresi, tekintse át a 2006-os tüntetések idején készült felvételeket!

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…