2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Embertelen döntés Koszovó biztonságosnak nyilvánítása

A Fidesz kormányrendeletben határozta meg, hogy mostantól mely országokat tekinti biztonságosnak, avagy mely országokba szeretné visszatoloncolni a nálunk EU-forrásból ellátott menekülteket. Az Orbán-kormány szerint olyan országok számítanak biztonságosnak, mint Albánia, Macedónia, Szerbia vagy Koszovó, de például Florida – a halálbüntetés miatt – nincs köztük.
A kormány szerint tehát a terror elől menekülő, szerencsétlen sorsú családok nagyobb biztonságban vannak a korábban szintén menekülteket kibocsájtó Koszovóban, mint hazánk és az EU legfontosabb szövetségesében, az USA egyik államában, a floridai pálmafák árnyékában. A nemrég halálbüntetéssel kampányoló miniszterelnök krónikus cinizmusában hirtelen a halálbüntetést jelöli meg magyarázatként, amiért nem tartja biztonságosnak a világ legfejlettebb liberális demokráciáját, ahol talán még a börtönökben is humánusabb körülmények vannak, mint a hazai menekülttáborokban. A döntés cinizmusánál csak az embertelensége nagyobb, hiszen a rendelettel a kormány korlátlanul vonhatja meg bárkitől a jogot, hogy menekültstátuszért folyamodjon.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a kormány embertelen döntését. A DK szerint attól, hogy a Fidesz biztonságosnak nyilvánít egy országot, még nem lesz az. A DK szerint morális – ha úgy tetszik keresztényi – kötelességünk lenne a valóban terror elől menekülő családok humánus ellátása.

Kerék-Bárczy Szabolcs
elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum