2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

DK: Emberiesség elleni bűntettre készül a Fidesz-Jobbik koalíció

A Jobbik olyan alkotmánymódosítást terjesztett be, amely lehetővé tenné, hogy a kormány “veszélyhelyzetet” kihirdetve bevethesse a déli határon a Honvédséget, akár tűzparancsot is adva a kerítésnél állomásozó katonáknak. “Vérszagra gyűl az éji vad” – Orbán-kormány uszítása “sikeres” volt, a szélsőségesek a kétharmadról is biztosítják a kormányt, hogy hazánk puskagolyóval “köszöntse” a háborúból menekülő családokat.
Míg Németország minden szír befogadását jelentette be, addig hazánk antidemokrata nacionalistái vérben forgó szemekkel készülnek emberiesség elleni bűntettek elkövetésére. A háború elől menekülök azt gondolták, hogy az Iszlám Állam terrorjától keletre emberi viselkedéssel találkozhatnak, a magyar jobboldal most mindent elkövet, hogy ezt megcáfolja. Ha a Fidesz belemegy a Jobbik kínálta alkuba, az azt jelenti, hogy hazánk minden létező nemzetközi egyezményt fel fog rúgni, hiszen kerítés ide, katonák oda, ma minden menekültnek joga van hazánkba érkezvén menekültstátuszért folyamodni.

A Demokratikus Koalíció szerint a jobboldal a XXI. századi magyar történelem legszégyenteljesebb tettét követi el, ha végrehajtja a tervezett alkotmánymódosítást. A DK szerint a Jobbik által emlegetett “humanitárius katasztrófa” nem a menekültek érkezésekor következik be, hanem akkor, ha a magyar kormány emberek, családok, nők és gyerekek életének kioltásával akarja “kezelni” a menekülthelyzetet.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök, DK;
EP képviselő

Niedermüller Péter
alelnök, Dk;
EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek