2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Emberek ezreit teszik utcára az Orbán-csomag miatt

A kormány a minisztériumoknál foglalkoztatottak körében a feladatok folyamatos és magas színvonalú fenntartása mellett összesen 2600 munkakörre kiterjedő létszámcsökkentést rendel el – írja egy hétfő este megjelent kormányhatározat alapján a hvg.hu. Ráadásul a kormány a tervezett létszámleépítéssel tovább terheli az ott maradó munkavállalókat, hiszen a feladataik nem csökkennek, sőt túlórára kényszeríthetik őket, ellenben a bérük nem nő.

A kormánynak tehát nem a bürokraták, hanem a bürokrácia csökkentésén kellen elgondolkodnia. Nem kéne lehetetlen helyzetbe hozni a dolgozókat és napi 10-12 órára munkára kényszeríteni őket.

A Demokratikus Koalíció szerint a közel 7000 embert érintő tömeges elbocsátás egyértelműen a következő lépcsőfoka az Orbán-csomag brutális megszorító intézkedéseinek. A Fidesz-kormány immáron többszörösen bizonyította, hogy mit sem számítanak neki az emberek, elég a cafeteria megvonására, a lakástakarékpénztárak elvételére, a szociális juttatások megszüntetésére gondolni. A DK követeli, hogy a kormány a megszorításokat ne a munkavállalókon, hanem az olyan rendkívül költséges és felesleges beruházásokon gyakorolja, mint a fideszes luxusfizetések vagy a miniszterelnök Várba költöztetése.

Nemes Gábor
szakpolitikus

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek