2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Előbb-utóbb a közpénzek lopásáért is felelni kell

A tiszaroffi négycsillagos kastélyszállót követően újabb luxusingatlant vásárolt a jegybank. Az új szerzemény a fölújított Eiffel-palota, amelyet egy offshore hátterű cég adott el az MNB-nek, szakértői becslések szerint csekély 12 milliárdért.


A Demokratikus Koalíció arra hívja föl a figyelmet, hogy ha az irodaházként működő épület minden egyes négyzetméterét a maximális, 20 eurós áron sikerül is bérbe adni, a becsült vételár a fenntartási költségeket is beleszámítva csak mintegy 13 év alatt térül meg. Egy kockázattal is járó, hosszú távú befektetés esetén ez a legkevésbé sem tekinthető jó hozamnak, vagyis Matolcsy jegybankja a vásárlással hatalmas szívességet tett az offshore cégek mögé rejtőzött tulajdonosoknak.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy az MNB nyereségét a költségvetésbe fizeti be, veszteségét pedig a költségvetés fedezi, vagyis a jegybank kiadásai elmaradt bevétel vagy megnövekedett kiadás formájában mindenképpen a költségvetést terhelik, akkor a szokásos képlet áll előttünk: az Orbán-kormány ismét milliárdos ajándékkal kedveskedett valamelyik csókosának, mindannyiunk adójából.

A DK kijelenti: a közpénzeknek ez az intézményes, üzemszerű lopása nem folytatódhat következmények nélkül. Mint minden diktatúrának, az Orbán rendszernek is vége szakad egyszer, akkor pedig a tolvajoknak és a kedvezményezetteknek egyaránt a törvény előtt kell felelniük tetteikért.

Gréczy Zsolt
szóvivő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum