2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Elő a csörgősipkával, jön Tusnádfürdő!

Orbán Viktor – mint minden évben – idén nyáron is nemzeti jövendőmondóvá sminkeli magát a Tusnádfürdőn megrendezett Bálványosi Szabadegyetemen. Vélhetően az idei menü is hangzatos lózungokból áll majd, hiszen a politikai celebség időről-időre bizony új szenzációért kiált. Orbánnak – bár nehéz lesz felülmúlnia tavalyi illiberális önmagát – idén is muszáj lesz valami igazán elmeháborodott mutatványt a porondra cipelnie. Ez borítékolható, hiszen a miniszterelnök is pontosan tudja: nagyon meredek dolgokat kell mondania ahhoz, hogy beszéljenek még róla egyáltalán.

A beszéd Európára gyakorolt hatása mondjuk maximum az európai vezetők megemelkedett popcorn fogyasztásában és ismétlődő rekeszizomgörcsében merülhet majd ki, az illúzió azonban fontos – kellenek az “Orbántól hangos az európai sajtó” jellegű szalagcímek a Fidesz-tábornak. Az illúzió, ami jobboldali körökben manapság víziót – valamiféle mágikus jövőbelátásra épülő szent nemzeti tervet – jelent, a miniszterelnöknek csupán a teljes politikai eljelentéktelenedés elleni legeslegutolsó gyógyszer.

A Demokratikus Koalíció idén is alig várja a miniszterelnök tusnádfürdői beszédét, elvégre ha kenyér öt éve már nem is, a cirkusz még mindig jár a népnek. A porond adott, elő a csörgősipkával!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum