2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Elmaradt az adósmentés

Rogán Antal tegnap a Parlament Gazdasági Bizottságában arról beszélt, hogy a devizahitelek forintosítása nyomán csak az adósok felének csökkent a törlesztőrészlete. A hangzatos ígéretek után – miszerint 25-30 százalékkal kisebb lesz majd a törlesztő – újra bebizonyosodott, hogy a kormány megint átverte a devizahiteleseket.
Rogán szerint az adósok 51 százaléka kevesebbet, 26 százaléka ugyanannyit fizet, mint a forintosítás előtt. A maradék 23 százalék törlesztőrészletének „változásának iránya bizonytalan” – tehát nőtt. Az adósok közel negyede tehát többet fizet, mint eddig, Rogán Antal pedig kínosan ügyel arra, hogy ez ne hangozzék el.

A Fidesz alternatív valóságában nincs helye rossz híreknek, ezért több százezer ember hitegetésének és átverésének a beismerése nem fér bele a kormányzati kommunikációba. A fideszes politikusok és oligarchák vagyona mellett most már a kormányzati kétségbeesés is „bizonytalan irányba változik”, hiszen a fideszes politikusok végtörlesztése óta semmilyen érdemi lépés nem történt a devizahitelesek ügyében.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány hiába nem mondja ki az igazságot és hiába folytatja az ígérgetést, a devizahitelesek pontosan tudják: ismét átverte őket a Fidesz. A DK szerint az adósmentés-blöff következtében a kormánypárt támogatottsága nem fog „bizonytalan irányba változni”, éppen ellenkezőleg.

Varju László
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek