2022. 05. 23. hétfő

Dezső
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

DK: Elképesztően szakmaiatlan megoldást talált ki a kormány a pedagógushiányra

A Magyar Közlönyben közzétett rendelet szerint a kormány szokatlan eszközzel próbálja megoldani a szakemberhiányt: a gyógypedagógusokat például simán helyettesíthetik óvónői, tanítói, tanári oklevéllel rendelkezők, illetve az óvodákban, ha épp nem fejlesztő-iskola előkészítő foglalkozás folyik, nem feltétlen muszáj, hogy óvodapedagógus legyen a gyerekek mellett.

A Demokratikus Koalíció szerint aggasztó, hogy ilyen fokú szakemberhiány van Magyarországon, az pedig elképesztő, hogy ennyire szakmaiatlan megoldásokat próbál kiagyalni a kormány. Mi, európai magyarok úgy látjuk, hogy hosszútávon jobban megérné, ha  magát a pedagóguspályát próbálnák meg népszerűbbé tenni. Ezen nagyban segítene, ha végre érdemeik szerint megbecsültek lennének a tanárok, óvónők, gyógypedagógusok, és nem utolsó sorban a fizetésük sem maradna el egy nyolc osztályt végzett iskolaőré mellett. A kormány szemmel láthatóan itt sem a megoldásokra törekszik, csupán az egyre sokasodó lyukakat próbálják elrejteni, egyébként csekély eredménnyel.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum