2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Elhibázott a földforgalmi törvény

Az Európai Unió 2013-ban rendeletben lehetővé tette, hogy a kiugróan nagy birtokok esetében korlátozható legyen a földalapú támogatás. A magyar kormány egyedüliként az EU-ban teljes egészében elvonta az 1200 hektár fölötti támogatást. Ezzel több tízezer munkahely megszűnik.

Az 1200 hektárnál nagyobb területtel rendelkezők csak úgy tarthatják meg a támogatást, ha kisebb részekre darabolják fel birtokaikat. Ezzel jól felépített vertikumok károsodnak, felesleges költségek merülnek fel, és a hatékonyságot rontó szervezeti változásokra kényszerítik a vállalkozásokat.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter múlt héten nyújtotta be azt a végrehajtási rendeletet, amelyben lényegében legalizálja ezt a kiskaput. A föld-mutyi oligarchaminisztere lehetővé tenné, hogy ha nyilatkoznak: nem a támogatások miatt darabolták fel a birtokukat, akkor megkaphatják a támogatást.

A Demokratikus Koalíció szerint Fazekas Sándor – Orbán Viktor és Lázár János mellett – egyértelmű felelőse a magyar mezőgazdaság tönkretételének. Ahelyett, hogy Fazekas beismerné, hogy teljesen elhibázott a földforgalmi törvény és annak megváltoztatásán dolgozna, újabb, minden racionalitást nélkülöző, további károkat okozó látszatmegoldással próbálja menteni a bőrét. A DK szerint Fazekas Sándor egy kicsit is európaibb Magyarországon egy ilyen földtörvény és ilyen rendeletek után semmiképpen sem maradhatna a posztján.

Nagy-Huszein Tibor
A DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum