2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Elhanyagolt idegenforgalom – a városvezetés nem használja ki Budapest adottságait

Minden év februárjának utolsó vasárnapja az Idegenvezetők Világnapja. A közel 20 éve ünnepelt világnapon fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a javuló turisztikai eredmények ellenére számtalan megoldatlan probléma van Budapesten.
2010 előtt, amíg önállóan működő turisztikai hivatala volt a Fővárosnak, kiemelt figyelem irányult Budapest idegenforgalmának fellendítésére. Akkor a főváros 17 nyelven nyújtott tájékoztatást szóban és írásban, mára ez a szám 6-ra csökkent. Annak ellenére, hogy a Magyarországra érkező turisták közel kétharmada Budapestre érkezik, a Főváros jelenleg nem rendelkezik sem rövid-, sem hosszútávú turisztikai marketing stratégiával, kiaknázatlanul hagyva a városban rejlő lehetőségeket.

Ezen csak súlyosbít, hogy az idegenforgalmi adókat beszedő kerületeket semmi sem kötelezi arra, hogy a turizmusból befolyt pénzeket legalább részben turisztikai célokra hasznosítsák. Emellett súlyos probléma továbbá, hogy hiába végzi kitűnően a munkáját sok felkészült, engedéllyel rendelkező magyar idegenvezető, ha az állam közben semmit nem tesz az engedély nélkül, feketén dolgozó idegenvezetők kiszűréséért.

A Demokratikus Koalíció szerint a felelős és hozzáértő városvezetésen kívül Budapestnek mindene megvan ahhoz, hogy a mostaninál is kedveltebb és látogatottabb főváros legyen.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi önkormányzati képviselő,
elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…