2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Elfogyott az influenza elleni védőoltás – A kormány az emberek életével játszik

DK: Elfogyott az influenza elleni védőoltás – A kormány az emberek életével játszik

A Népszava kérdezett meg 20 háziorvost arról, hogy hogyan állnak az inlfuenza oltások beadásával.

A háziorvosok 90%-a arról számolt be, hogy sok helyen már most elfogyott az oltóanyag, ezért nem is tudnak már oltani. Ráadásul éppen abból a típusú oltóanyagból van hiány, amit gyerekeknek, időseknek és krónikus betegeknek lehetne beadni, tehát félő, hogy éppen a legveszélyeztetettebbek nem jutnak influenza elleni oltáshoz.

A Demokratikus Koalíció szerint a kevés influenzaoltás is azt mutatja, hogy a kormány hónapokon át nem csinált semmit, és nem készült fel a járvány második hullámára. Az országot is azért zárták le, mert alkalmatlannak bizonyultak a járvány megfékezésére. Ha még a gyerekeknek, időseknek, krónikus betegeknek sem jut a beharangozott ingyenes influenzaoltásból, az csak újabb bizonyítéka lesz a kormányzati felkészülés teljes csődjének és a kormány alkalmatlanságának. A DK szerint az emberélet nem játék, márpedig a kormány épp az emberek életével játszik azzal, hogy nem szerzett be elegendő influenza elleni oltóanyagot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mezőkövesd több területe is megtisztulhat az illegális szemétlerakóktól Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes pályázata révén. A település több be…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum