2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Életszínvonal-emeléssel csökkenthető a rekord magas halálozási arány

A KSH friss felmérése szerint kiugróan sok magyar halt meg 2014-ben, míg a születésszám 5 éve folyamatosan csökken, felgyorsítva a már amúgy is drámai népességfogyást. A KSH szerint 2060-ra már 8 millióan sem leszünk.
A magyarok minimum harmadát érintő szegénység és nélkülözés alapjaiban határozza meg a magas halálozási arányokat. A folyamatos megélhetési gondok stresszhez és kényszerűen hiányos táplálkozáshoz vezetnek, elég csak a KSH azon kimutatásaira gondolni, amelyek szerint luxusnak számít családok tízezreinél a húsfogyasztás vagy gyermekek százezreinél a reggeli. A 4 millió létminimum alatti fizetésből vegetáló magyar ember helyzetén nem segít a kormány által magára hagyott, romokban heverő egészségügy sem.

A Demokratikus Koalíció szerint a magas halálozási arány csak életszínvonal-emeléssel csökkenthető. A DK szerint elengedhetetlen lenne a fokozatos, éveken át tartó minimálbér emelés ahhoz, hogy a magyar társadalom kitörjön a szegénységből. A DK szerint amíg milliók dolgozhatnak létminimum alatti fizetésért törvényesen, addig továbbra is Európa szegény országa maradunk alacsony születési- és magas halálozási arányokkal.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum