2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Egyelőre megmenekült a Duna-parti sétány a XIII. kerületben

A XIII. kerületi városvezetés arra készült, hogy eladjon 12 építési telket, amelyből 3 dunaparti telek, a Népfürdő utca Duna felőli utolsó zöldterületei. A DK már a tervek nyilvánosságra kerülésekor aláírásgyűjtésbe kezdett a kerületben, hiszen ez az utolsó pesti belvárosi Duna-parti zöldterület. Egy parkos Duna-parti rész nagy szó egy olyan városban, ahol a Kossuth-tértől a Ligeten át mindent lebetonoznak. A mai napon volt a kérdéses telek árverése, de a kerületben élők legnagyobb örömére ez vevő hiányában eredménytelennek bizonyult.

A Demokratikus Koalíció üdvözli, hogy megmenekült a XIII. kerületi Duna-parti sétány, még ha csak egyelőre is. A DK arra kéri a kerület vezetését, hogy ne írjon ki új árverést, ne adja el az értékes területet. A zöldterület a mai Budapesten igazi kincs, amelyből nem szabad betonsivatagot csinálni, főleg nem a Duna-parton. A DK emlékezteti a városvezetést, hogy az eladás pénzügyi oldalról sem elfogadható, hiszen a mai napon 700 millió forinttal olcsóbban hirdették meg a területet, mint 2014-ben, márpedig ha valaki eladja a “családi ezüstöt”, azt nem áron alul teszi.

Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője és Keszthelyi Dorottya a párt választókerületi elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…