2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF

DK: Egy ország fullad bele a szemétbe, miközben a kormány nem tesz semmit

Évek óta óriási gondot okoz az erdőkben, közterületen és külterületeken lerakott és felhalmozódó szemét, kommunális hulladék és építési törmelék. Pedig a magyarok háromszor is fizetnek azért, hogy ez ne így legyen: a termékdíjjal, amit az állam évek óta nem forgat vissza a hulladákgazdálkodásba, az önkormányzatok által fenntartott társulásokkal, amik szintén a mi adóforintjainkból működnek, és a szemétszállítási díjjal, amiért hiába is várnánk el a zöldhulladék elszállítását vagy a lomtalanítást, ezek évek óta nem valósulnak meg, vagy a járványhelyzetre hivatkozva szüneteltek, úgy, hogy a telephelyek és hulladékudvarok is zárva voltak a polgárok elől.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy lassan egy ország fullad bele a szemétbe, miközben a kormány gyávaságból és gyengeségből nem hajlandó tenni semmit, így veszélyeztetve mindannyiunk egészségét és a természetes környezet védelmét! Követeljük, hogy az évi 70-80 milliárd forintos bevételt jelentő termékdíjat azonnal adják vissza a hulladékgazdálkodásnak, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási részvénytársaságot pedig szüntessék meg, hogy a polgárok a szemétszállítás díját közvetlenül a munkát elvégző önkormányzati társulásokhoz fizessék be! Emellett követeljük, hogy csökkentsék a hulladékkezelő cégek adóterheit, és állítsák vissza a lomtalanítások régi rendjét! Az emberi élet, a környezet védelme nem játék!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum