2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

DK: Egy életre tiltsák el az orvost, aki megtagadta egy csecsemő beoltását!

A Magyar Helsinki Bizottság számolt be arról, hogy egy kiskunhalasi háziorvos megtagadta a kötelező védőoltást egy féléves csecsemőtől, mert a szülei menekültek voltak. Az életkorhoz kötött védőoltás beadására az orvost – az esküjén és a minimálisan elvárható morálon túl – törvény kötelezte volna.

A fideszes gyűlöletkampány egyik mellékterméke, hogy már ártatlan, Magyarországon születetett csecsemők beoltását is meg lehet tagadni különösebb következmények nélkül. Mivel nem az orvoson múlt, hogy ez a kisgyermek nem halt meg mondjuk szamárköhögésben vagy torokgyíkban, a „nemzeti-keresztény” kormány plakátja akár úgy is szólhatott volna, hogy „Ha Magyarországra jössz, meg is dögölhetsz!”.

A Demokratikus Koalíció szerint egy életre el kell tiltani és be kell vonni minden engedélyét annak az orvosnak, aki esküjét és a törvényt is megszegve megtagadta egy csecsemő beoltását! A DK levélben fordul az egészségügyi államtitkárhoz, hogy megtudja: jelenleg praktizál-e még az „orvos”, indult-e vizsgálat az „orvos” ellen, illetve, hogy milyen szankciókkal kellett szembenéznie egy féléves kisgyermek életének veszélyeztetése után.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum