2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Dunaalmáson sem épül meg a gumifeldolgozó!

2016. február 24-én nyugtalanító hírek jelentek meg arról, hogy Dunaalmáson „gumiégető”  épül. Mikor megjelent, hogy a százhalombattaiak sikeres tiltakozása után a lehetséges helyszínek között Dunaalmás is ott van, megkerestem Szabó Attilát, aki a DK százhalombattai képviselőjeként a tiltakozások egyik vezéralakja volt.

Megtudtam, hogy egy erős szakértői csapat véleménye áll a százhalombattaiak tiltakozása mögött, akiknek a fő problémája, hogy a technológia a hagyományos hulladékégetőkhöz hasonlóan mérgező és rákkeltő anyagokkal szennyezheti a környezetet. Százhalombattán akkor több ezer aláírás gyűlt össze, végül a Pest megyei közgyűlés egyhangúan tiltakozott a létesítmény ellen. Ezek után kerestem fel Czeglédi Zoltán dunaalmási polgármestert, akitől azt a megnyugtató hírt kaptam: tudomása szerint a vállalkozó elállt tervétől, de ilyen horderejű döntés egyébként sem születhetne meg a lakosság megkérdezése nélkül.

A Demokratikus Koalíció készen állt az aláírásgyűjtésre és a tiltakozásra, de ezekre végül nem lesz szükség. A DK üdvözli, hogy Dunaalmáson sem lesz gumiégető. A DK által képviselt Sokak Magyarországán semmilyen esetben sem merülhet fel, hogy a kevesek egy település jövőjéről az ott élő sokak megkérdezése nélkül döntsenek.

Konczer Erik

képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…