2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Döntött a NOB, az Orbán-kormány felelőssége, hogy mennyit költünk olimpiára

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság eltörölte a 2024-es olimpiára pályázók előszűrését, így Budapest minden hiányosság ellenére végig versenyben maradhat. Az Orbán-kormány, amely a közbeszerzéseknél tudatosan lehetetleníti el a versenyt, hogy a saját vállalkozóinak juttathassa a közpénzeket, most pikáns módon pont a verseny szellemében költheti számolatlanul a milliárdokat az esélytelen olimpia előkészítésére.
Mint ismert, a 480 millió forintért megrendelt hatástanulmány lesújtó képet festett egy olimpia esetleges budapesti rendezésének esélyeiről. A tanulmány szerint borítékolható, hogy növekedni fognak az eleve tízmilliárdos költségek, amiket a kormány akkor is elkölthet, ha végül nem lesz budapesti olimpia. Azzal, hogy a NOB nem készít szűkített listát és mindenki versenyben lesz a végéig, a Fidesz fenntarthatja azt az illúziót, hogy van értelme milliárdokat költeni a pályázatra.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor és a Fidesz felelőssége, hogy mennyi közpénz megy el a budapesti olimpia előkészítésére. A DK – és az olimpiai hatástanulmány – szerint Magyarország nem áll készen egy olimpia megrendezésére, ezért minden egyes erre költött adóforint csak ablakon kidobott pénz. A DK a budapesti olimpia jogcímén történő pénzköltések leállítását sürgeti.

Nagy-Huszein Tibor
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum