2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Csak szakápoló, meg áram nincs hozzá – A dobozban porosodó lélegeztetőgépek nem fognak életeket menteni!

DK: Csak szakápoló, meg áram nincs hozzá – A dobozban porosodó lélegeztetőgépek nem fognak életeket menteni!

Miután a kormány hetek óta azzal haknizik a propagandasajtóban, hogy Magyarország lélegeztetőgép-nagyhatalom lett, kiderült, hogy a berendezésekhez nem csak szakorvosok és szakápolók nincsenek, hanem elegendő áramellátás sem. A G7.hu szerint csak múlt héten zárult le az a pályázat, amelyben a kormány 49 aggregátort vesz a lélegeztetőgépekhez, ezek beszerzéséhez pedig további két hónapra lehet szükség. Ennek tükrében azt állítani, hogy a kormány majd mindenkit meggyógyít, pontosan annyira komolyan vehető, mintha a Forma1 megnyeréséről beszélnének egy autóvásárlás után, aminek nincs motorja, nincs kereke, és nincs hozzá pilóta sem.

A Demokratikus Koalíció szerint égbekiáltó bűn, hogy a kormány csak kampányeszközként vásárolt lélegeztetőgépeket, de arról már nem gondoskodott, hogy azok működjenek is! Márpedig az eldugott raktárakban, dobozban porosodó lélegeztetőgépek, amelyekhez nincs sem áramellátás, sem szakápoló és szakorvos, nem fognak életeket menteni. A DK szerint ezzel kiderült, hogy a kormány még abban az egyetlen dologban sem tudott felkészülni a második hullámra, amit eddig az elmúlt hónapok hangzatos sikereként adott elő az országnak.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum