2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Csak diktátorok kérnek ki ennyi adatot a Facebook-tól

A Facebook által közzétett adatok szerint az Orbán-kormány 2014 második felében már 168 felhasználó nem publikus adatát kérte ki a közösségi oldaltól. Ez a tavalyi év első felében még 78, 2013 első felében pedig csak 24 volt. Miután a kormány mindent megtett a független sajtó felszámolásáért, az ellenzéki vélemények kifejezésének színterévé leginkább az utcai tüntetések váltak. Mivel ezek túlnyomó részt a Facebook-on szerveződtek meg, a kormány egyre több és több privát adatot akar megszerezni a közösségi oldaltól.

Az Orbán-kormány ezzel már több adatkikérésnél jár, mint a szomszédos országok együttvéve. Ez a szám minden demokratikus országban csökken, csak az olyan illiberális diktatúrákban növekszik, mint Törökország, Oroszország és persze hazánk.

Az állami propagandatévé, a megsemmisített sajtószabadság, a civil szféra elleni kormányzati támadások, a tegnap bejelentett provokátorfigyelő és a növekvő adatkikérések mind azt mutatják, hogy Orbán Viktor bármilyen gátlástalan eszközt megragad zsarnoki hatalma megtartásáért.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy hagyjon fel azon tapasztalatainak hasznosításával, amelyeket – Simicska állításai szerint – még az Állambiztonsági Szolgálat társadalmi kapcsolataként szerezhetett és amelyekkel megfigyelni és megfélemlíteni kívánja a magyar társadalmat. A DK tiltakozik a növekvő Facebook adatkikérések ellen!

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…