2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Csak azt kell átalakítani, ami nem működik

A kormány folytatja a közoktatás átalakítását. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, ma már mindenki számára nyilvánvaló módon, kudarcot vallott. Az intézmény már nyár végén 19,7 milliárd forintos segítségre szorult, miközben a tanárok felé is több milliárdos tartozást halmozott fel. Egy kormányzati megrendelésre készült átvilágítás pedig mintegy 50 milliárdra becsülte a KLIK hiányát.
A KLIK azonban a költségvetési szempontokon túl is működésképtelen. Ezt példázza a rengeteg tankönyv nélkül maradt tanár és diák, a működésképtelen e-napló, az államosított tankönyvrendszer botrányai, a minősítési rendszer körüli káosz. Csak a vak nem látja, hogy a centralizált oktatáspolitika összedőlt, az orbáni oktatáspolitika romjaiban hever.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, a hazudás és mellébeszélés befejezésére. Azt követeljük, hogy az oktatási kormányzat haladéktalanul lásson hozzá a romok eltakarításához, egy az európai értékeknek és normáknak megfelelő korszerű és igazságos, esélyeket teremtő, konszenzuson alapuló oktatáspolitika kialakításához.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek