2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Botrányos, hogy a kormánynak csak az egyházi iskolába járó gyerekek fontosak

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy  kormány újabb 54 milliárd forintot költ az egyházi iskolák felújítására, miközben az államosított intézményekben a KLIK időnként a pedagógusok juttatásait és a gázszámlát sem tudja fizetni.
Az elmúlt években már sokszor bebizonyosodott, hogy a kormánynak csak az egyházi intézményekbe járó diákok fontosak, a többi gyerek érdekeit semmibe veszi. Ennek is következménye az állami oktatás romló színvonala és a hatalmas esélykülönbségek. Ennek ellenére a Lázár János és Soltész Miklós szavai alapján még további iskolákat akarnak átjátszani egyházi fenntartóknak.
A Demokratikus Koalíció szerint minden gyermek egyformán fontos. Ezért a sokak Magyarországán biztosítjuk, hogy az állami iskolába járó gyerekek is megkapják az őket illető állami forrásokat, hogy minden szülő világnézetileg semleges, színvonalas iskolába járathassa a gyerekét, a helyi közösségek pedig visszakapják az ott élők adójából épült oktatási intézményeiket.

Niedermüller Péter
EP  képviselő, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek