2021. 07. 29. csütörtök

Márta, Flóra
1 EUR 358 HUF
1 GBP 421 HUF

DK: Boldog születésnapot a 30 éves Erasmusnak!

Az Erasmus az Európai Unió egyik legkézzelfoghatóbb sikere. Az elmúlt 30 évben 9 millió európai diáknak, tanárnak és oktatónak tette lehetővé, hogy más országban tanuljon vagy tanítson, szerezzen tapasztalatot.
A program nemcsak az oktatás minőségéhez járul hozzá, és a munkába állást segíti elő (az Erasmusban részt vett diákok kétszer nagyobb eséllyel találnak állást maguknak), hanem az Európát átszövő emberi kapcsolatok erősítését is. Szerelmek, barátságok, szakmai együttműködések születnek a cserék  nyomán.
Magyarország 1997 óta vesz részt a programban. Ez alatt a 20 év alatt 60 ezer hallgató és oktató jutott el más tagállamok egyetemeire és évente mintegy 5000 külföldi diák érkezik a program keretében Magyarországra.

A Demokratikus Koalíció szerint az Európai Unió elsősorban emberek, értékek és eszmék közössége. Az diákok és oktatók cseréje, a tudás és a gondolatok szabad áramlása a polgárok közös Európájának igazi alapja, a bezárkózó, korlátolt és ostoba tagállami nacionalizmusok igazi ellenszere.

Niedermüller Péter,
EP képviselő, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum