2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

DK: Azonnali forrásátcsoportosításra van szükség az egészségügyben

Az öt éve magára hagyott egészségügy mára az összeomlás pillanatait éli, a lejtőn való felgyorsulás a szemünk előtt zajlik. Csak az elmúlt héten megjelent hírek tragikus képet festenek az egészségügy állapotáról: a Merényi kórház pszichiátriáján szennyvízzel elöntött folyosók és embertelen körülmények várták az ombudsmant, meghalt a 9 hónapig kezelésre váró rákos férfi, a vizsgálat kivárása helyett inkább saját magát műtötte meg egy rokkantnyugdías, lassan összeomlik az ügyeleti rendszer, valamint drámaian növekszik a feltöltetlen háziorvosi praxisok száma.

A kórházi adósságok eközben továbbra is rekordmagasak, jelenleg már megint 45 milliárdos a hiány. Amíg ez nem lesz kifizetve, addig csak növekedni fog a kórházi várólisták hossza, fontos vizsgálatok és beavatkozások maradhatnak el, ami további tragédiákhoz vezethet. Egészen elképesztő, hogy míg stadionokra, sikerkampányra, óriásplakátokra és olimpiai rendezésre van pénz, a magyar emberek megmentése és gyógyítása túl drága az Orbán-kormánynak – hiába fizetnek az állampolgárok ma már másfélszer annyi egészségügyi szolgáltatási járulékot, mint 2008-ban.

A Demokratikus Koalíció szerint csak lelkiismeret nélküli ember minősítheti az egészségügyi rendszert rendben lévőnek. A DK azonnali forrásátcsoportosítást sürget, ki kell egyenlíteni a kórházak adósságait és rendbe kell tenni az alapellátást!

László Imre
A DK egészségügyi munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum