2022. 05. 20. péntek

Bernát, Felícia
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

DK: Azonnal mentsék fel a hulladékgazdálkodásért felelős vállalat vezetőjét!

Hónapok óta szembeötlő a probléma a hulladékgazdálkodással-szemétszállítással kapcsolatban. Nem viszik el a lakossági hulladékot, és az utcai szemétgyűjtők ürítése is akadozik. Budapesten 10 kerületben problémák vannak a szelektív hulladékgyűjtéssel. Az NHKV 13 milliárd forinttal tartozik a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nek.
A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a felelős miniszter azonnal mentse fel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Vállalat vezetőjét! Készítsenek stratégiát, miként állítják helyre a szelektív gyűjtést és általában a hulladékgazdálkodást. Követeljük, hogy azonnal biztosítsanak forrásokat, hogy a társaság rendezhesse a tartozásait – különös tekintettel Budapest, illetve a többi önkormányzat-önkormányzati cég irányába. A miniszter továbbá nyilatkozzon arról is, igaz-e a hir, miszerint az NHKV mérleget se hajlandóak aláírni a könyvvizsgálók. Valamint vizsgálják meg azt, milyen erőforrások kellenek ahhoz, hogy a Magyarország által vállalt újrahasznosítási célokat elérjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum