2022. 12. 1. csütörtök

Elza
1 EUR 414 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az óvodai és bölcsődei dolgozókat is soron kívül oltsák be az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal!

DK: Az óvodai és bölcsődei dolgozókat is soron kívül oltsák be az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal!

Miközben a szakértők már harmadik hullámról beszélnek, és folyamatosan nőnek az esetszámok, komplett oltási káosz uralkodik az országban. Orbánék a focistákat oltanák szakmányban, a bölcsődei és óvodai dolgozók viszont védelem nélkül állnak helyt nap mint nap a gyerekek között.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozókat is haladéktalanul oltsák be az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával! A DK korábban már követelte, hogy a tanítókat, tanárokat is oltsák be az elsők között, mert elfogadhatatlan, hogy a pánikkormány éppen azokra nem gondol, akik a legveszélyeztetettebb munkakörökben küzdenek minden nap! A kormány kötelessége lenne megvédeni a gyerekek közt dolgozókat, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a vírusnak. A gyerekek között ráadásul gyorsabban terjed a vírus, és ugyanúgy veszélyes lehet rájuk, mint a felnőttekre: beszámolók szerint tünetmentes, de fertőzött gyerekek hetekkel a megbetegedés után kerültek kórházba úgynevezett sokszervi gyulladással. Mi, európai magyarok oltáspárti közösségként felszólítjuk a kormányt, próbáljanak meg felelősségteljesen viselkedni, és vegyék előre a sorban a kisgyermekek közt dolgozókat!

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek