2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Az orbáni korrupció miatt nincs több fejlesztési pályázat?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még mindig nem írta ki a 2015. évi fejlesztési pályázatait, holott már a 2016-os év fejlesztési terveit kellene előkészíteni. A fejlesztési pályázatok elmaradása vélhetően összefügghet a Fidesz korrupciógyanús közbeszerzési rendszere miatt felfüggesztett 700 milliárd forint EU-s forrással.

Úgy tűnik, hogy a magyar vállalkozások hiába várják az idei fejlesztési pályázatok már most is elkésett kiírását. A fideszes barátok, rokonok és oligarchák az elmúlt években már felmarkolhatták a magyar vállalkozásoknak szánt EU-s pénzeket, a kormány most pedig mélyen hallgat a közbeszerzési rendszere miatt visszatartott európai fejlesztési pénzekről.

A Demokratikus Koalíció szerint gyanús a csend a kormány körül, hiszen még mindig nem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni Magyarországnak az Európai Bizottság által többször is kritizált, korrupciógyanús közbeszerzési rendszer. A DK szerint az Orbán Viktor által folytatott kézivezérlésű közpénzosztás oda vezethet, hogy a magyar vállalkozók és a magyar gazdaság a hazánkra kiszabott büntetésekkel együtt több száz milliárd forinttól eshetnek el.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…