2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Az Orbán-csomaggal jöhet a nyugdíjadó

A Demokratikus Koalíció szerint az 1700 milliárdos Orbán-csomag nehezebbé teszi az életet Magyarországon. Az Orbán-rezsim az elmúlt négy és fél évben először kifosztotta a magánnyugdíjra takarékoskodókat,  majd a közműcégeket és a bankokat sarcolta meg. A lopott pénz elfogyott, most már a magánzsebek kiürítése következik.
Jöhet a nyugdíjak megadóztatása, a további adóemelés. Nehezebb lesz az élete a bérből és fizetésből élőknek, a köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak. A hivatalos statisztikák szerint ma Magyarországon négymillió szegény ember él, ez a szám az Orbán-csomag hatására akár ötmillió is lehet.

A DK követeli, hogy a kormány még az önkormányzati választás előtt hozza nyilvánosságra, milyen megszorító intézkedéseket tervez. Az pedig, hogy Orbán Viktor és Varga Mihály közli, hogy semmilyen megszorítás nem lesz, az maga a beismerő vallomás. Korábban ígértek adócsökkentést, majd jött a 27 százalékos áfa. Azt mondták, csökkenni fog az államadósság, aztán mégis rekordra nőtt. Megígérték, hogy megvédik a magánnyugdíjakat, majd ellopták.

Cudar évek jönnek, ezért jobb, ha minél hamarabb szembesülünk, hogy a felelőtlen és pocsék orbáni gazdaságpolitika miatt hol és mennyire fog fájni.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek