2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK Az iskolai szegregáció Magyarország szégyene!

Ma az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított az iskolai szegregáció hazai gyakorlata miatt, így a magyar kormánynak immár papírja is van arról, hogy súlyosan diszkriminálja a roma diákokat, és kirekeszti őket az egyenlő oktatás lehetőségéből.
Az iskolai szegregáció a diszkrimináció egyik legsúlyosabb társadalmi és gazdasági következménnyel járó formája, ami hozzájárul ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű roma diákok rosszabb minőségű oktatást kapnak, és emiatt esélyük sincs arra, hogy később megfelelő munkahelyet találjanak.

Balog Zoltán miniszter többször nyíltan kiállt a szegregáció mellett, egy bírósági tárgyalásba beavatkozva és a jogszabályok változtatásával próbálta törvényesíteni a jogtalanságot. A KLIK nem hajtja végre a bíróságok szegregáció megszüntetésére vonatkozó ítéleteit, és  folytatódik a roma gyerekek indokolatlan fogyatékossá nyilvánítása is.
Korábban több alkalommal is felhívtuk a figyelmet arra, hogy szegregáció ellentétes az ország érdekeivel és az Európai Unió alapértékeivel. Magam két alkalommal is kérdéssel fordultam az Európai Bizottsághoz az ügyben.
Felszólítjuk Balog Zoltánt, hogy  vállalja a felelősséget és távozzon a posztjáról.

A Demokratikus Koalíció a sokak Magyarországán felszámolja majd az iskolai szegregációt, és minden diák számára egyenlő esélyeket teremt az oktatásban.

Niedermüller Péter EP képviselő, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum