2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Az európai megoldás elutasítása csak súlyosbítja a menekültválságot!

A nemzeti ünnep múltával kénytelenek vagyunk emlékeztetni az Országgyűlés tragikomikus csütörtöki vitájára. Miközben ’56 hősei azért harcoltak, hogy Magyarországi a szabad világ része lehessen és eltűnjön a vasfüggöny, az ország mai vezetői újabb olyan lépést tesznek, amely eltávolítja hazánkat az európai közösségtől.
Kósa Lajos egyenesen „Sztálin szellemét” emlegette, amikor a menekültügy közös európai megoldását elutasító kormányálláspontot védte.  Úgy látszik, elfelejtette, hogy az Európai Unióhoz önként csatlakoztunk. Tagságunk nemcsak előnyökkel jár, hanem a kötelezettséggel is. Akkor számíthatunk mások támogatására, ha mi is szolidárisak vagyunk a többiekkel.

Kósa szavainak valóságtartalma az egykori Szovjet Távirati Iroda hírei emlékeztet. Magyarországra érkező menekültek százezreivel riogatott, miközben a nyilvánosságra került javaslat szerint az országnak csak néhány ezer menekültről kellene gondoskodnia, miközben más tagállamok ennek a létszámnak sokszorosát vállalják.

Szomorú volt látni, hogy a vitában nemcsak a Jobbik, de lényegében az MSZP is beállt a kormány Európa-ellenes retorikája mögé. A Demokratikus Koalíció nem köt alkut Orbánnékkal. Álláspontunk szerint a menekültek elosztására vonatkozó javaslat Magyarország és Európa érdekeit szolgálja, ezért elutasítjuk kormány szégyenletes országgyűlési határozati javaslatát.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke, európai parlamenti képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek