2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az energiaszektort államosítaná a Fidesz – Azért, hogy „szétlopják és szétcsalják”?

DK: Az energiaszektort államosítaná a Fidesz – Azért, hogy „szétlopják és szétcsalják”?

Egy, az Index birtokába jutott miniszterelnökségi anyag tanúsága szerint a kormány további, közel 1000 milliárd forint közpénzt készül elkölteni az energiaszektor államosítására.

Teljességgel elfogadhatatlan az, hogy a kormány bevallottan azért tette tönkre a rezsicsökkentéssel az energiaszektor magáncégeit, hogy később jutányos áron felvásárolhassa a csőd szélén álló vállalkozásokat. Eszerint ma egyetlen magyar magánvállalkozás sincs biztonságban, hiszen ha az Orbán-kormány kedvet kap egy cég vagy egy iparág megszerzésére, akkor előbb ellehetetleníti, hogy aztán olcsón felvásárolhassa. A kormány már azt sem rejti véka alá, hogy ha ezek a cégek állami tulajdonba kerülnek, úgy fog változtatni a feltételeken, hogy az iparág nyereségessé váljon. Ez csakis azt jelentheti, hogy emelkedni fog a lakossági gáz- és áramszolgáltatás ára.

A Demokratikus Koalíció szerint súlyos károkat okoz az országnak az Orbán-kormány energiapiaci ámokfutása. A DK szerint a kormány továbbra is adós azzal a magyarázattal, hogy miért működnének jobban – átláthatóbban, korrupciómentesen – a közszolgáltatások az állam kezében, mint magánkézben. A DK emlékeztet: maga Lázár János ismerte el, hogy az állami kézben lévő mezőgazdasági cégeket „szétlopták és szétcsalták”. A DK szerint a Fidesz által államosított energiaszektorban pontosan ugyanez várható.

Varju László
Alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…