2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az eddiginél is nagyobb káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány nem lép végre érdemben

DK: Az eddiginél is nagyobb káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány nem lép végre érdemben

A Magyar Orvosi Kamara közlése szerint nagyjából három hónap múlva brutális káosz jöhet az egészségügyben, ha a kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem veszi komolyan az orvosok követeléseit. Ebben az esetben ugyanis az orvosok tavasszal felmondják az önként vállalt túlmunkára vonatkozó szerződéseiket.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány kezelje végre a helyén az egészségüggyel kapcsolatos problémákat, az orvosok, ápolók  és egészségügyi szakdolgozók követeléseit, és a nagyon is létező válsághelyzetet. Ha egy buszvezetőnek lejár a munkaideje, neki is ki kell állni a forgalomból. Az orvosok és ápolók túlterhelése ugyanennyire veszélyes, őket sem lehet agyonhajszolni, pláne elvárni, hogy önként és ingyen vállaljanak túlórákat. Kásler Miklós miniszternek ideje lenne tennie a dolgát, egyeztetni a szakmai szervezetekkel, az orvosi kamarával, és sűrű imádkozás helyett olyan költségvetési keretet és feltételeket kiharcolni az egészségügynek, hogy ne mi legyünk Európa szégyenei, és ne legyen még több ember a kórházi fertőzések, az orvoshiány és az Orbán-kormány alkalmatlanságának áldozata.

Dr. Komáromi Zoltán
a DK egészségügyi szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum