2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Az állam szociális alapon segítsen a viharkárosultaknak!

Magyarországon is egyre gyakoribbá válnak a pusztító erejű viharok, legutóbb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hívták 70 településről a tűzoltókat házakra dőlt fák, elektromos vezetékek, leszakadt tetők miatt. A milliárdos viharkárokat a biztosítók is érzékelik, csak a legutóbbi vihar miatt már másfél milliárd forintot fizettek ki a károsultaknak a Magyar Biztosítók Szövetsége szerint. Sokan vannak azonban, akik nem engedhetik meg maguknak a legolcsóbb lakásbiztosításokat sem. Nekik ma senki sem segít, a családokat máskor oly’ féltő kormánynál beállt a vihar utáni csend.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy szociális alapon segítsen a viharkárosultaknak az általános tartalékból! Az otthonunk megsemmisülésénél vagy lakhatatlanná válásánál kevés drámaibb eseményt hozhat az élet, sokaknak életük munkája válik semmivé egy-egy pusztítóbb vihar miatt. A DK szerint egy európai országnak kötelessége legalább azokat a polgárait segíteni ilyen helyzetben, akiknek anyagi helyzetük miatt esélyük sem volt lakásbiztosítást kötni. Több felelősség fent, több lehetőség lent: segíteni kell a magukra hagyott viharkárosultaknak!

Varju László
országgyűlési képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum