2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Az Akadémia előre szólt, hogy idegen szúnyogfajok jöhetnek, ha nem gyérít a kormány

DK: Az Akadémia előre szólt, hogy idegen szúnyogfajok jöhetnek, ha nem gyérít a kormány

Koncepcióváltás kell a védekezésben, országos monitorozásra és biológiai gyérítésre van szükség, hogy megfékezzük az új betegségterjesztő szúnyogfajok megtelepedését – szólt előre tavaly novemberben közös állásfoglalásban az MTA Biológiai Tudományok Osztálya, az Agrártudományok Osztálya, az Orvosi Tudományok Osztálya és az MTA Ökológiai Kutatóközpontja. A figyelmeztetést a kormánynak is elküldték, hiába. Az élet csattanós választ adott arra, hogy a kormány nem becsüli a tudósokat és épp szétverte az MTA-t: Magyarországon is megjelent a veszélyes fertőzéseket terjesztő ázsiai tigrisszúnyog.
A Demokratikus Koalíció szerint a kormány – jelen esetben szó szerint – a magyarok bőrét viszi vásárra, amikor nem hallgat a tudósokra. Elkeserítő, hogy a Fidesz veszélyes vérszívókat szabadított az emberekre, mert Orbán Viktor úgy gondolta, hogy ehhez is jobban ért, mint a figyelmeztetést küldő kutatók. Ebből az esetből is látszik, hogy az Akadémia szétverésével a kormány a nemzeti érdeket árulta el, hiszen később nem lesznek már tudósok sem, akik figyelmeztethetnének a közelgő veszélyekre. Márpedig a veszélyes szúnyogoknál csak nagyobb kihívásokkal fogunk találkozni.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum