2023. 02. 9. csütörtök

Abigél, Alex
1 EUR 389 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Arra kérik az orvosokat egy levélben, hogy többször is használják az egyszer használható FFP2 maszkokat, mert továbbra sem kaptak eleget a kormánytól

DK: Arra kérik az orvosokat egy levélben, hogy többször is használják az egyszer használható FFP2 maszkokat, mert továbbra sem kaptak eleget a kormánytól

Az elmúlt napokban egy olyan levél került a birtokunkba, amelyben az orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője arra kéri a kollégáit, hogy többször is használják az egyszer használatos FFP2 maszkokat.

Hogy mely szervezeti egységről és vezetőjéről van szó, az érintettek védelmében kitakartuk, hiszen a kormány soha nem a problémák megoldásával foglalkozik, hanem azoknak a megbüntetésével, akik miatt az igazság kiderül. A levélben a vezető úgy fogalmaz: “mindenkit arra kérek, hogy hacsak nem vesz magának ilyen maszkokat, akkor egyelőre ne dobja el minden nap, hanem cserélgesse a maszkokat, s 2 nap pihentetés után ugyanazt a maszkot ismét használhatja”. Azokról a maszkokról van szó, amelyeket még egy napig sem lehet biztonságosan használni, mindössze 4 órán át jelentenek védelmet a viselőjének.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul az ügyben Kásler Miklóshoz, hogy megtudja, ki ezért a felelős. Mit csináltak az elmúlt fél évben, ha ezt a végtelenül egyszerű feladatot sem sikerült megoldani? Mit értett azon a kormány, hogy felkészült a második hullámra, ha még erre, a gyakorlatilag nulladik lépésre is alkalmatlan volt? A DK azonnali magyarázatot vár az ügyben a kormánytól!

Kálmán Olga

A DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek