2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Antirasszista világnap – a jobboldal szégyenben, Magyarország bajban van

Március 21. a faji megkülönböztetés elleni küzdelem világnapja. Az antirasszista világnap célja nem csak a faji megkülönböztetés megállítására való felhívás, hanem a különböző kultúrák békés egymás mellett élésének hirdetése is. Azokban az időkben, amikor Orbán arról beszél, hogy nem akar más kultúrájú kisebbséggel együtt élni, akkor ő is osztozik azon a szégyenen, amelyet a nyíltan rasszista szélsőjobboldal hoz Magyarországra.
A legtöbb országban ez a nap megemlékezés a dohosodó történelemkönyvek sötét lapjairól, hazánk azonban nem lehet köztük, mert a jelenről nem lehet megemlékezni. Amikor egy szélsőjobboldali párt képviselői újszülötteket bélyegeznek meg származásuk miatt vagy a holokauszt áldozatainak állított emlékműveket gyalázzák meg és napi szinten elmélkednek a származási alapon történő népirtásról, akkor a magyar jobboldal lemoshatatlan szégyenben, Magyarország pedig bajban van.

A DK történelmi tragédiának tartja, hogy az Orbán-kormány történelemhamisító szobrokkal és folyamatos történelemtagadással ágyaz meg egyszer már bukottnak hitt eszmék újraéledésének. A DK szerint a letagadott múltból nem lehet tanulni, ez pedig csak még veszélyesebbé és hatékonyabbá teszi az uszító szélsőjobb gyalázatos gyűlöletpolitikáját. A DK továbbra is megrengethetetlen hittel harcol a vallási, etnikai és kulturális alapon történő megkülönböztetés, kirekesztés és megbélyegzés ellen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…