2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Angela Merkel szerint is támogatásoktól esik el hazánk a korrupció miatt

Emlékezetes, hogy Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete azt írta nálunk töltött hivatali idejéről szóló könyvében, hogy Németh Lászlóné akkori fejlesztési miniszter szerint ő és a miniszterelnök döntötték el, ki nyerje a pályázatokat.

A Fidesz korrupt közbeszerzési rendszerébe nyert pillanatnyi betekintés ijesztő képet festett az EU-források sorsának alakulásáról, arról, hogy a hazánknak folyósított támogatások kézivezérléssel tűnhetnek el a fideszes zsebekben.

A Demokratikus Koalíció akkor levélben fordult Angela Merkel német kancellárhoz, hogy megtudja, mit szól az egyik legnagyobb nettó befizető ország vezetője a korrupt magyar gyakorlathoz. A német Szövetségi Kancellári Hivatal válaszában hangsúlyozza, hogy Angela Merkel az európai mechanizmusokra támaszkodik, aminek a hatékonyságát az Európai Bizottság által eddig felfüggesztett kifizetések is bizonyítják.

Németországban tehát már tényként kezelik, hogy hazánk komoly támogatásoktól fog elesni az orbáni korrupció miatt. A miniszterelnök veje ellen nyomozást folytat az EU Csalás Elleni Hivatala, míg a becsületes magyar vállalkozók hiába várják majd a korrupciógyanú miatt felfüggesztett EU-támogatásokat.

A DK szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány Európa kalózaként fosztogatja az európai adófizetők pénzét, a következményeket pedig a magyar gazdasággal fogja megfizettetni.

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum