2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Ami nem közszolgálati, az nem érdemel közpénzt – pártérdeket pártkasszából

Mint az köztudott, a Fidesz a hatalomra kerülése után vehemens tisztogatásba kezdett a közmédia területén. A politikai indíttatással felállított MTVA fokozatosan építette le a közszolgálatiságot, egyre sűrűbb pártpropagandává gyúrva a köz médiáját.

A “csendes tévéostrom” eredménye Lomnici Zoltán cenzúrázásában mutatkozott meg először, majd a kisebb csúsztatások és hírhamisítások után eljutott oda, hogy a köztévé már napi szinten hallgatja el a kormányt érintő negatív híreket, botrányokat, de legjobb esetben is csak érintőlegesen foglalkozik velük.

Ha az állami televízió híradójában az adóhivatal elnökének korrupciós botránya rövid széljegyzet csupán a hazug sikerpropagandát követően, akkor az megszűnt közszolgálatinak lenni, hiszen Fideszes pártérdeket szolgál.
Márpedig ha a köztévé adását már csak a logó különbözteti meg a Fidesz saját tévéjének adásától, akkor az – közszolgálatiság hiányában – nem jogosult a közvagyonra, mely a hiteles tájékoztatást hivatott fedezni.

A Demokratikus Koalíció szerint ahol a hírhamisítást etikai vizsgálat helyett előléptetés követi, ott befejeződött a hiteles tájékoztatás haláltusája. A DK úgy látja, mivel az MTVA hírműsorai az emberek érdekei helyett a Fidesz érdekeit szolgálják, azt nem a közvagyonból, hanem a Fidesz pártkasszájából kellene finanszírozni. A DK felszólítja a Fideszt, hogy vegye ki a jövő évi költségvetésből az MTVA-nak szánt 80 milliárdot!

Kakuk György
Elnökségi tag DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…