2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Aki kifelé kacsingat Európából, az Magyarország ellensége

Az elmúlt huszonnégy órában két meghatározó Fideszes politikus is szembe ment azokkal az érdekekkel és értékrenddel mely polgárok millióit köti össze az Egyesült Államoktól Dániáig, és amelyek a sikeres Magyar Köztársaság alapjai is voltak. Ilyen az alapvető szabadságjogok tisztelete, a korrupciómentes közélet, vagy szolidaritás megteremtése. Kövér László a morális világrend megrendüléséről beszélt, miközben kormányának fontosabb hat korrupt állami tisztviselő rejtegetése, mint a valódi magyar érdek, a lepel lerántása a Fidesz által állami szintre emelt, szégyenletes diplomáciai botrányt okozó, ”Nemzeti Korrupció Rendszeréről”.

A Demokratikus Koalíció szerint a korrupt Orbán-kormánynak a magyar érdek hivatkozási alap csupán, hiszen a szabadságra, a szolidaritásra és a korrupciómentes közéletre nyíltan ellenségként tekint, mivel ezek lennének az alappillérei egy nyugati típusú demokráciának. Miközben a világban már mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy Orbánék antidemokratikus, illiberális Magyarországán a keleti érdek előrébb való a magyarnál, a Fidesz politikusai már az európai nemzetek közösségéből való kihátrálást helyezik kilátásba.

A Demokratikus Koalíció szerint az a politikus, aki olyan mélyre süllyedt az orosz zsebben, hogy képes kivezetni Magyarországot az Európai Unióból, az Magyarország ellensége. A DK minden lehetséges eszközzel élni fog azért, hogy megakadályozza Magyarország kivezetését az európai közösségből, mely az újkori Magyarország legnagyobb politikai és történelmi katasztrófája lenne.

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek