2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: A Szerencsejáték Zrt. tenderén Szijjártó barátjának kedvezett a lapjárás

Szinte minden napra jut egy vállalkozó, akit ha már tehetséggel vagy teljesítménnyel nem is, fideszes kapcsolatokkal annál inkább megáldott a sors. Szijjártó Péter régi fidelitasos barátja a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából közel 3 milliárd forint közpénzt is bezsebelhet az állami cég médiatenderének megnyerése után.
A külügyminiszter barátja – aki egyben a Fidesz-frakció volt kabinettitkára – korábban az OEP és az MTVA kommunikációjáért, valamint a Miniszterelnökség rendezvényszervezéséért vehetett fel több százmillió forintot. A korrupt kormány most is biztosra ment, verseny helyett a meghívásos közbeszerzést választotta, nehogy véletlenül előálljon valaki egy jobb és olcsóbb szolgáltatással, de fideszes pártkönyv nélkül. Remélhetőleg a kormány legalább a lottósorsolások lebonyolítását nem fogja fideszes cégeknek kiszervezni, mert akkor nagy eséllyel hazánkba importálná a szerb lottóbotrányt.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-rendszer bukása után minden olyan közbeszerzést ki kell majd vizsgálni, ami nem valós versenyen, hanem meghíváson alapult. A DK szerint a “nap sikeres fideszes vállalkozójával” Szijjártó Péter újabb barátját vonta be a fideszes közpénzosztásba Kiss Szilárd és Tarsoly Csaba után. A DK szerint el fog jönni a nap, amikor a Fidesznek számot kell majd adnia az eltüntetett közpénzekről.

Kerék-Bárczy Szabolcs
Elnökségi tag
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum