2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Roszatom egyik épülő erőművében engedély nélküli berendezéssel akartak trükközni – Mire számítsunk Paks II-vel kapcsolatban?

DK: A Roszatom egyik épülő erőművében engedély nélküli berendezéssel akartak trükközni – Mire számítsunk Paks II-vel kapcsolatban?

Rendőrségi eljárás indult a Roszatom egyik középvezetője ellen, mert egy épülő erőmben, kenőpénzért cserébe, egy engedély nélküli berendezést akart elhelyeztetni. A Fehéroroszországban épülő erőmű egyébként nagyjából ugyanaz a típus, amit Paksra terveznek építeni. A Demokratikus Koalíció tiltakozik Paks II. felépítése ellen. Mi, európai magyarok atomerőművek helyett a megújuló energiaforrások használatát támogatjuk. Ráadásul a Roszatommal kapcsolatos problémák külön aggályos kérdéseket vetnek fel. A Fehérorosz építkezésen már több súlyos hiba felmerült, semmi sem garantálja, hogy Pakson nem fog trükközni az orosz cég – ráadásul Paks II. építésével több évtizedre eladósítják a magyarokat, maga az építkezés pedig már most csúszik. Ezért tiltakozunk az ésszerűtlen és sok veszélyt rejtő beruházás ellen!


Rónai Sándor
EP-képviselő, a környezetvédelmi bizottság tagja
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…