2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Roszatom egyik épülő erőművében engedély nélküli berendezéssel akartak trükközni – Mire számítsunk Paks II-vel kapcsolatban?

DK: A Roszatom egyik épülő erőművében engedély nélküli berendezéssel akartak trükközni – Mire számítsunk Paks II-vel kapcsolatban?

Rendőrségi eljárás indult a Roszatom egyik középvezetője ellen, mert egy épülő erőmben, kenőpénzért cserébe, egy engedély nélküli berendezést akart elhelyeztetni. A Fehéroroszországban épülő erőmű egyébként nagyjából ugyanaz a típus, amit Paksra terveznek építeni. A Demokratikus Koalíció tiltakozik Paks II. felépítése ellen. Mi, európai magyarok atomerőművek helyett a megújuló energiaforrások használatát támogatjuk. Ráadásul a Roszatommal kapcsolatos problémák külön aggályos kérdéseket vetnek fel. A Fehérorosz építkezésen már több súlyos hiba felmerült, semmi sem garantálja, hogy Pakson nem fog trükközni az orosz cég – ráadásul Paks II. építésével több évtizedre eladósítják a magyarokat, maga az építkezés pedig már most csúszik. Ezért tiltakozunk az ésszerűtlen és sok veszélyt rejtő beruházás ellen!


Rónai Sándor
EP-képviselő, a környezetvédelmi bizottság tagja
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum