2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A rendőrség nem pénzbehajtásra való – Már az EU szemét is csípik az aránytalan közúti bírságok

DK: A rendőrség nem pénzbehajtásra való – Már az EU szemét is csípik az aránytalan közúti bírságok

Pár hete több olyan fővárosi kereszteződéssel is foglalkozott a sajtó, ahol a kifejezetten arra apellálva változtatták meg a forgalmi rendet, hogy tömegesen lehessen bírságolni az autósokat, méghozzá több tízezer forintos mértékben. Mostanra az Európai Unió Bírósága is kimondta, hogy ellentétes az uniós joggal az aránytalan, rosszhiszemű büntetések rendszere, azaz a rendőrség pénzbehajtása a magyar utakon.

Nincs még egy ország az EU-ban, ahol egy-egy figyelmetlen és jellemzően veszélytelen kanyar után rendre a maximális büntetéssel, esetenként 150 ezer forinttal büntetik az autósokat, sőt kifejezetten ezért alakítgatják a forgalmi rendet. A hatóságok eközben sokkal kevésbé hatékonyak a bűnüldözés terén, ami azt sugallja, hogy az Orbán-kormány szimpla pénzbehajtóként néz a magyar rendőrökre.

A Demokratikus Koalíció emlékezteti a kormányt, hogy a rendőrség nem pénzbehajtásra való, valamint a KRESZ-t sem arra találták ki, hogy az üzemanyagon lévő rekordmagas adókon, az autópálya- és útdíjakon túl is le lehessen húzni még egy bőrt az autósokról. A DK szerint szégyen, hogy ismét az Európai Uniónak kell megvédenie a magyarok érdekeit az Orbán-kormánnyal szemben.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum