2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Rendőrség csak kifogásokat keresett Mészáros cége helyett – most indulhat a nyomozás

DK: A Rendőrség csak kifogásokat keresett Mészáros cége helyett – most indulhat a nyomozás

A rendőrség bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Mészáros Lőrinc elleni feljelentést, mert nem találta Oroszországban bejegyzett cégét. Jobban teljesítő hazánk jobban teljesítő gázszerelője nyilvánvalóan nem büszke a letartóztatott agrárattaséval közös cégére, ezért hagyhatta ki vagyonnyilatkozatából. Amit a rendőrség nem talált meg, azt az Átlátszó Oktatás viszont igen.

Az ügyészség és a nyomozati szervek kifogáskeresései megdöbbentő méreteket öltöttek az utóbbi időben, ha az Orbán-kormány fideszes oligarcháinak mentegetéséről volt szó. Míg a magyar állampolgárok vasszigorral találkoznak, ha nincs meg egy négy évvel ezelőtti adóbevallásuk vagy hiányos az egészségügyi dobozuk az autóban, addig a fideszes milliárdos esetében egy egyszerű internetes keresés is túl nagy falatnak bizonyul a hatóságoknak.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy napjainkban már a civil szervezeteknek kell adatokat gyűjteniük a fideszes kiskirályokról, az erre hivatott és közpénzből fenntartott nyomozati szervek helyett. A DK szerint az „új információ” birtokában a Rendőrségnek hivatalból kell eljárnia a vagyonnyilatkozatát meghamisító Mészáros Lőrinc ügyében.

A DK szerint egy demokratikusan működő európai Magyarország hatóságai nem kifogásokat, hanem bűncselekményeket keresnének.

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Biztonságpolitikai kabinetvezető DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…