2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A pánikkormány és a miniszterelnök semmit sem tett hozzá a magyarok biztonságához

DK: A pánikkormány és a miniszterelnök semmit sem tett hozzá a magyarok biztonságához

– Nulla oltási tervvel vágunk neki az évnek

Orbán Viktor a Kossuth Rádió vasárnapi adásában közölte, Magyarország szerinte készen áll a tömeges oltásra. Azt is kijelentette, hogy márciusra kellene a lakosság 40-50 százalékát beoltani.

A Demokratikus Koalíció szerint a pánikkormány és a miniszterelnök semmit sem tett hozzá a magyarok biztonságához. Semmit sem csináltak a propagandaplakátok tervezésén kívül, mindent az Európai Unió tolt alájuk akkor is, ha ezt nem hajlandóak beismerni. Németországban lakosságarányosan négy és félszer annyian kapták meg a védőoltást, mint itthon, de brutálisan le vagyunk maradva a többi nyugati országhoz képest is. Mi, európai magyarok rádiós szövegelés helyett végre normális oltási tervet szeretnénk látni, de a pánikkormány erre is képtelen lesz.

DK: 2021 van, de továbbra sincs magyar oltási terv – Mire vár a kormány?

Miközben Európa legtöbb országában már elindult a tömeges oltás vagy legalábbis a küszöbön van, az Európai Unió pedig elvégezte a munka oroszlánrészét, a vakcina bevizsgálását, engedélyezését, berendelését és szállítását, a magyar kormány szokás szerint nem csinál semmit. Nem tudjuk, hogy kik, mikor, hol és kit fognak oltani, hiszen a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalára feltöltött konkrétumok nélküli sajtpapír minden, csak nem oltási terv. Az Orbán-kormány oltási terve egyelőre olyan, mint Columbo felesége: hallani hallunk róla sokszor, de látni még soha senki sem látta.

A Demokratikus Koalíció magyarázatot követel a pánikkormánytól: miért van az, hogy bár már 2021 van, de még mindig nincs nyilvános oltási terv? A DK tudni akarja, hogy mikor lesz végre kész és mindenki számára nyilvános legalább az oltási terv! Tudjuk, hogy ha a járvány kezeléséről van szó, akkor az Orbán-kormány nem büszkélkedhet tettekkel. Ez a pánik, a kapkodás és a semmittevés kormánya, nem pedig a tetteké. De legalább a terveket lássuk, hogy hogyan szándékoznak beoltani több millió embert. Mert ha a pánikkormány már arra is képtelen, hogy összerakjon egy oltási tervet, akkor Magyarország nagyon nagy bajban van.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek