2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 399 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A nyugdíjasok ugyanott tartanak, mint 2010-ben – Újra a bérekhez kell kötni a nyugdíjakat!

DK: A nyugdíjasok ugyanott tartanak, mint 2010-ben – Újra a bérekhez kell kötni a nyugdíjakat!

Az Mfor.hu számolta ki a Privátbankár.hu adatai alapján, hogy a nyugdíjasok 2020-ban is ugyanannyit tudnak csak vásárolni, mint 2010-ben. Ez az eredménye annak, hogy az Orbán-kormány félredobta a baloldali kormányok gyakorlatát, miszerint a nyugdíjak kiszámításakor figyelembe kell venni a béremelkedést is. Hiába emelkedtek hát a bérek, a nyugdíjak maradtak, ahol 2010-ben voltak, az idősek pedig 10 év alatt egy tapodtat sem tudtak előrelépni.

A Demokratikus Koalíció szerint újra a bérekhez kell kötni a nyugdíjakat! A DK szerint szégyen, hogy a magyar nyugdíjasok hiába dolgozták végig az életüket, a kormány 10 évvel ezelőtt elengedte a kezüket. A DK szerint rövid távon a nyugdíjak bérekhez kötésére van szükség, hosszú távon pedig az európai minimálnyugdíj bevezetésére. A DK szerint a magyar nyugdíjasok is teljes jogú európai polgárok, akiknek egy végigdolgozott élet után jár a tisztességes időskor!

Dávid Ferenc
a DK gazdasági szakértője, közgazdász

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum