2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A migrációról tartott konferenciát a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoportja és az Új Köztársaságért Alapítvány

DK: A migrációról tartott konferenciát a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoportja és az Új Köztársaságért Alapítvány

A „Migráció magyar és európai szemmel” címet viselte az a konferencia, amelyet a pénteken tartott a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoportja és a Demokratikus Koalíció pártalapítványa, az Új Köztársaságért Alapítvány.
A rendezvényt Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője nyitotta, aki az európai bevándorlás- és menekültpolitikáról, valamint a migrációban csak tranzitországként részt vevő Magyarország teendőiről és morális kötelességeiről beszélt.

Juhász Attila, a Political Capital elemzője a migráció magyar kormány általi politikai célokra történő felhasználását és az ezáltal gerjesztett idegenellenességet ismertette.

Kakuk György, a DK elnökségi tagja, aki több évet maga is Koszovóban töltött, a Koszovóból hazánkba érkező menekültek kilátástalan helyzetéről beszélt.

Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke magyar és nemzetközi menekültügyi statisztikák összehasonlításáról és a magyarországi menedékkérők helyzetéről beszélt.

Lőrincz Marcell, a Szubjektív Értékek Alapítvány elnöke a bevándorlók társadalmi integrációjának lehetőségeiről beszélt, valamint ismertette, hogy a politika által feltüzelt idegenellenesség túlnyomó részt az ismeretlentől való félelemre épül.

A konferenciát Kolber István, az Új Köztársaságért Alapítvány elnöke foglalta össze zárszavában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek